Estem tots malalts?
Partint del fet que en l’àmbit sanitari es reprodueixen, constantment, una sèrie de separacions (entre el cos i la ment, entre l’individu i la col·lectivitat, entre l’individu i el seu entorn, entre allò visible i allò invisible), que han donat lloc a una relació estranya amb els nostres propis cossos, Hospital de campo explora formalment aquesta ruptura.
A Hospital de Campo, els espectadors/pacients són curats pels metges/titelles, protagonistes de les “curacions” que l’hospital ofereix als visitants-malalts. Els intèrprets actuen com a mediadors-zeladors.
La Societat Doctor Alonso els darrers anys de recerca ha realitzat un treball de re-significació del teatre, els seus mecanismes i marges. Per fer-ho, han posat la mirada en determinats contextos quotidians que estan construïts a partir d’una estructura de “representació” dins del que anomenem realitat. En aquesta ocasió posen el focus a la figura de la xamana, el metge, la curandera, aquelles que et permeten entrar en contacte amb la teva pròpia debilitat, de manera anàloga a la funció del teatre.
D’aquesta manera, posen la mirada als espais i dispositius socials destinats a rebre a les persones que pateixen física i psíquicament: els hospitals. Els hospitals com a generadors de realitats, a través d’un codi. Un llenguatge propi i un ritual, el seu propi protocol.
Un equipament de:
Amb la col·laboració de:
Projectes associats:
Contacte
Tel: 972 249 191 ext. 1203
info@elcanalsalt.cat
Localització
Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona
Polítiques