Ja hem resolt la convocatòria del Programa Espais de Creació amb un total de trenta companyies admeses d’entre un total de quaranta-cinc sol·licituds presentades. Els projectes que gaudiran d’aquest programa faran residència a El Canal entre aquest novembre i el desembre de 2024.

Dels projectes admesos en destaca la gran varietat de disciplines artístiques que presenten. Les propostes es mouen des del teatre de text i gestual, fins al circ, acrobàcies i el teatre clown, passant per la música, la dansa contemporània i la instal·lació audiovisual, entre d’altres.

Per fer la selecció, el jurat ha valorat l’interès artístic de les propostes, la solvència de l’equip creatiu, l’estructura i suport del projecte, la relació de la proposta amb els valors d’El Canal, el vincle dels artistes amb Salt i Girona i l’ús de la llengua catalana.

El Programa Espais de Creació, que va obrir convocatòria el passat 15 de juliol, ofereix la possibilitat de realitzar breus estades artístiques i tècniques als diferents espais de l’equipament amb un acompanyament tècnic. Les companyies seleccionades podran desenvolupar els seus projectes d’arts vives fins al desembre de 2024. Es tracta de la primera convocatòria que El Canal obre en la nova etapa que es va presentar el passat gener per agafar un nou rumb com a espai de creació i de foment de les arts vives del territori.

El jurat de la present convocatòria ha estat format per Arnau Olivé, coordiador tècnic d’El Canal, Laia Alzueta, gestora cultural i coordinadora de les residències d’El Canal, Laura Pujol, treballadora cultural i coordinadora del programa de mediació d’El Canal, la directora d’arts escèniques de l’Ajuntament de Girona Elena Carmona, el director del centre de creació Nau Ivanow David Marín, el coordinador del Grau en Arts Escèniques de l’ERAM-UdG i director del Festival Z Jordi Duran i el director i gerent d’El Canal Xavier Díaz.

El Programa Espais de Creació està pensat per fer estades per a usos concrets, com trobades inicials, residències tècniques o residències artístiques de projectes estrenats o per estrenar. A més, ofereix suport logístic i d’espai i un acompanyament tècnic i permet fer estades breus a El Canal, entre una i dues setmanes.

Trobareu la resolució definitiva aquí.

Un equipament de:

Amb la col·laboració de:

Projectes associats:

Localització

Plaça de can Patrac, 1
17190 Salt, Girona

Indicacions a Google Maps

Mitjans